En riktigt bra sport-bh gör träningen behagligare – framför allt för den med stor byst. Men även den med mindre byst kan ha god nytta av en bra och bekväm bh att bära under träningspassen. Här följer några tips inför valet och beställning från fitnessfrank.com.

Tänk på materialet

Det första tipset till sig som är på jakt efter en ny sort-bh är att kontrollera vilket material dom modeller som tilltalar dig är gjorda av. Det är klokt att välja ett funktionsmaterial som andas och transporterar bort fukt från huden, speciellt om du sysslar med högintensiv träning som gör att du svettas mycket. Väljer du en sport-bh i till exempel bomull kan den bli fuktig och obehaglig att bära.

Välj rätt stöd på din sport-bh

En av dom viktigaste sakerna vid val av sport-bh är att välja en som ger tillräckligt bra stöd. Detta gäller speciellt för den med en större byst, då ett bra stöd

  • Lätt – Lätt stöd passar den med mindre byst och/eller den som ägnar sig mestadels åt lugna aktiviteter, så som promenader och yoga.
  • Medium – Bh:ar med medium support ger ett bättre stöd, ofta tack vare bredare axelband och högre kompression. Detta stöd passar för bland annat cykling och skidåkning, där mer rörelser förekommer.
  • Max – För maximalt stöd finns sport-bh:ar med mycket stöd och dessa passar vid högintensiv träning så som löpning. För den med stor byst kan det vara skönt att ha en sådan oavsett aktivitet. Vissa av dessa bh:ar har byglar för att ge ett extra bra stöd.

Komfort är a och o

Ett bra material och lagom mycket stöd är två viktiga faktorer men kanske viktigast av allt är att bh:n sitter skönt. För en bra komfort är storleken avgörande, så se till att välja rätt storlek på din nya sport-bh. En som är för liten kan komma att sitta för hårt och därmed bli obekväm och en som är för stor kommer inte göra någon större nytta.

Det kan även vara klokt att i förväg bestämma en prisklass, då det finns sport-bh:ar från någon hundralapp och upp till över tusen kronor. Bh:ar med högre stöd är ofta lite dyrare så är det en sådan du behöver får du kanske räkna med att betala lite mer. Ha det i åtanke när du funderar över hur mycket pengar du kan/vill lägga.