Drömmer du om långt, tjockt och svallande hår? Hår är något som vi inte riktigt kan ändra på när det kommer till hur det växer och vilken kvalitet det har. Det är snarare ärftligt. Men även om man föds med tunnare hår och hår som vägrar att bli långt finns det gott om enkla lösningar för detta. Hårförläning är något som passar de allra flesta och som kan ge dig svallande Hollywood-lockar direkt. Dessutom finns det flera olika sorters hårförlängningar att välja bland, både permanenta och varianter som man enkelt sätter i och tar ur. Den senare sorten är väldigt populär inför fotograferingar eller inför en fest.

Limma eller sy?

Två mer permanenta hårförläningar är hårförläning med keravax och att sy in hårförlängingen. När man utför en keratinbehandling med hårförläning limmar man fast hårslingor längst in vid roten av håret. Det ger ett otroligt hållbart resultat som även ser väldigt verkligt ut. Dock kan det ofta synas att man har hårförlängning när håret börjar växa ut. Nackdelen med den här hårförläningen är att keratinvaxet tenderar att slita en hel del på hårets rötter, särskilt när det är dags att ta ur håret. Men behandlingen håller i flera månader, något som många uppskattar. En annan sorts hårförlängning är den som man syr in i håret. Denna uppskattas av många eftersom inga skadliga kemikalier används och hårförläningen är därmed mer skonsam. För att sy in löshåret gör man oftast en fläta i underhåret som man sedan kan fästa löshåret i.

Kortvariga lösningar

För dig som endast vill kunna prova att ha långt hår för en kväll eller under dagen finns det många enklare alternativ till hårförläning. Bland annat clip-ons. Detta är hårslingor som du fäster som ett hårspänne i underhåret. Oftast tovar man håret lite först för att clipsen ska fastna ordentligt.

Gå till en professionell stylist

När du skall sätta i hårförlängningen är det viktigt att du går till någon som vet vad den gör. För att resultatet ska bli bra, naturligt och diskret måste håret limmas eller sys av någon med mycket erfarenhet. Idag kan man hitta dessa personer bland annat i sociala medier, där man kan se deras bilder från andra klienter och deras resultat.