Hobbyfärg är en kategori av färger som används av privatpersoner för att måla på hobbymaterial och pyssel. De kan lika gärna användas för att måla korgar som att färglägga modeller. Vi ger ett par tips:

Skapa egen blackboard

Med en blackboard kan ni skriva upp allt som behöver göras, när barnen ska hämtas på dagis och vilken mat som ska köpas in. Istället för att köpa en färdig blackboard kan hobbyfärg köpas in som har denna egenskap. Måla med färgen på en större yta och inom kort har du en egentillverkad blackboard. Det enda som saknas är ett par kritor och hållare till dessa. Dessa hobbyfärger finns både med och utan magnet. Ska man ändå göra en snygg blackboard kan det ju vara smidigt att även kunna sätta upp viktiga papper på tavlan.

Ge liv till dricksglasen

Varför måste alla glas vara så tråkigt genomskinliga? Köp in hobbyfärg som fastnar på glas och låt barnens kreativitet flöda. Det kan bli extra snyggt om det även finns schabloner och frystejp tillgängligt. Detta inte minst om det är lite äldre barn som ska göra glasen fina. Se till att köpa rätt sorts hobbyfärg så den inte lossnar när glasen körs i diskmaskinen.

Måla skulpturer och minifigurer

Ska skulpturer eller minifigurer målas passar spray bättre än målarfärg. Det är helt enkelt för svårt att komma åt alla vinklar och vrår med en pensel. Köp hobbyfärg på sprayburk och se till att använda en skyddslåda när sprayningen genomförs. I annat fall är risken att mer än bara gubbarna byter färg.

Vattenfärg – För alla barn

Vattenfärger kanske är den vanligaste varianten av hobbyfärg till barn. Det finns flera fördelar med vattenfärgerna. För det första kan barnen måla fritt från paletten och även blanda färgerna direkt i dessa utan att färgerna förstörs. Dessutom är färgen vattenlöslig så skulle barnen måla på fel ställe är det lätt att få bort. Dessutom är vattenfärg en mycket billig färg som bland annat används inom skolor och fritidshem.

Konstnärsfärg – För dig med högre krav

Har du högre krav bör du välja konstnärsfärg. Färg med högre kvalité än billig hobbyfärg. Här hittas bland annat tuber, burkar och flaskor med färg. Överlag har färgen bättre kvalité och detta kan även gälla de tillbehör som säljs till färgerna.