Det är kanske en bra fråga. Att handla på nätet innebär inte längre att man behöver sitta vid den stationära datorn i hemmet för att kunna utföra sina ärenden eller när man ska handla på nätet.

Att handla via dator

Att shoppa på nätet via den egna datorn är ett smidigt sätt, oavsett var du gör det. Via en dator har du möjlighet att se varan på ett annat sätt än i en mindre mobiltelefon. Att shoppa på detta viset har många fördelar. Det är perfekt att sitta med en bärbar dator i soffan för att kunna göra ärenden och köp under till exempel en reklampaus när du tittar på TV.

Du kan passa på att handla matvaror när du har lagt din barn för natten. Genom att shoppa på nätet kan du underlätta vardagen och bli mer effektiv eftersom du kan lägga tiden på att göra andra viktiga saker istället för att behöva gå runt i fysiska butiker i hopp om att hitta det du söker. Även om du hittar det du söker, kan det ta en hel dag i ett köpcentrum. Att handla på nätet går betydligt fortare och du kommer med all sannolikhet hitta det du söker.

Att handla via mobil

Mobilen, detta verktyg som de flesta människor i dagsläget nästan alltid bär med sig. Enligt E-barometern, en rapport som skrivs av PostNord, Svensk Digital Handel samt HUI Research, e-handlade 21% av den svenska befolkningen med hjälp av sin mobiltelefon under juli, augusti och september 2016. Enligt en undersökning i samma rapport, uppskattade konsumenterna att de gjorde 10,2 miljoner avslut med mobilen. Detta innebär att cirka 31% av all köp som gjordes via nätet genomfördes med hjälp av mobiltelefonen.

Och det är ju så lätt och smidigt. Mobilen har vi oftast med oss och vad passar perfekt att handla matvaror när man sitter på bussen hem från jobbet eller i väntrummet hos tandläkaren. Att kunna handla på nätet med hjälp av sin mobiltelefon gör att man till exempel kan göra vardagsärenden på ett smidigare sätt. Man kan också koppla av och “fönstershoppa” fast med mobilen.