Att skriva inbjudningar till bröllop kan kännas svårt och blir gärna något man skjuter på in i det sista. Dock så är det bra att vara ute i god tid, alternativt skicka ut ett kort i förväg där man uppmanar sina gäster att reservera det aktuella bröllopsdatumet. Att skriva och utforma inbjudningar inför ett bröllop är inte så svårt som man kan tro, man behöver bara sätta sig ned och fundera på vad som är viktigt att informera om inför den stora dagen.

Innehåll i bröllopsinbjudningar

Man när skriver inbjudningar till ett bröllop finns det vissa saker som är viktiga att ha med. Givetvis ska det framgå klart och tydligt vilka det är som gifter sig. Nästa viktiga punkt är tidpunkt för vigsel och fest samt var båda delarna kommer hållas. För att slippa förvirra gästerna onödigt mycket inför klädvalet kan det vara bra att ange en klädkod, även om man inte tänk ha någon speciell. Skriv då ”valfri klädsel” så vet alla vad som förväntas. Sist men inte minst behövs kontaktuppgifter och ett OSA-datum så att dom inbjudna gästerna kan meddela om dom kommer eller inte.

Annan information

Annat som kan vara bra att tänka på är om det finns någon speciell info som är bra för gästerna att ta del av. Önskar man till exempel en barnfri bröllopsfest är det klokt att nämna det redan på inbjudan. Annat som kan vara bra att veta – till exempel om dryck ingår eller om det säljs till självkostnadspris kan nämnas om man vill.

Utformning

När man bestämt sig för vilken text och information som ska finnas med i inbjudningarna behöver man bestämma sig för hur korten ska utformas. Handskrivna är ett trevligt alternativ om gästerna är få men det blir ett otroligt stort projekt om man tänkt bjuda många. På nätet kan man hitta många olika leverantörer som trycker upp bröllopskort efter önskemål oavsett om man vill ha ett med foto eller en väldigt enkel variant.

Save the date

Något som blivit vanligt innan man skickar ut sina inbjudningar inför ett bröllop är att man ganska lång tid i förväg skickar ut ett ”Save the date-kort”. På detta skriver man väldigt kort vilket datum man vill att personerna ska reservera och eventuellt vad det är som ska hända. Givetvis bör man också skriva vem det är ifrån.