Lär dig mer om bath and body works

Bath and body works är ett amerikanskt varumärke inom kosmetiska produkter. Deras inriktning är att deras produkter ska ge ett skönt välmående och kunna användas under veckans alla dagar. Här finns ett flertal helt unika dofter som har producerats tillsammans med stora parfymtillverkare.

Känd för deras unika ljus

En kategori produkter som bath and body works är speciellt kända för är deras mysiga ljus. Ljus som både bjuder på en trevlig doft och skön atmosfär. Detta samtidigt som de har en lekfull karaktär som delvis kännetecknar varumärket. Utöver ljus finns exempelvis produkter inom:

  • Aromaterapi
  • Bildofter
  • Hemfräschare

Produktexempel ljus: Bath and body works Holiday

Bath and body works Holiday är ett doftljus som lanserades 2021. Detta som ännu ett ljus i det redan stora och uppskattade utbudet. I likhet med övriga doftljus väger det 411 gram och är därmed relativt stort. Just detta har en doft av muskot, kanel och kryddnejlika vilket ger känsla av ”hembakat” eller ”julkänsla”. Enligt produktbeskrivningen skapas en rumsdoft som är ”Gourmand & Kryddad”.

I det stora ljuset finns tre vekar. Även detta är relativt ovanligt men skapar en intensivare doft när ljuset tänds.

Produktexempel bildofter: Sun-Washed Citrus

Sun-Washed Citrus är en produkt som används i bilen för att skapa en trevlig och fräsch doft. Dessa produkter fyller en liknande funktion som de klassiska ”doftgranarna” dvs. skapa en fräschare luftmiljö. Just denna produkt från Bath and body works har citrusdoft och när doften har tagit slut är det möjligt att köpa refill för att på detta sätt hålla nere priset.

Produktexempel aromaterapi: Banana

Bath and body works har flera olika vaxprodukter som appliceras i aromalampor. Det är därmed detta vax som skapar den doft som sprids över hela rummet.

Banana anges ha ”gourmet doft” samt en ”fruktig doft”. Det nämns däremot inget om banan så namnet kan upplevas något missvisande. Andra dofter som finns tillgängliga i denna produktserie är:

  • Foutain Cola
  • White Cotton
  • Strawberry
  • M.fl.

Produktexempel hemmafräschare: Spiced Apple Toddy

Hemmafräschare är sprayer som används för att skapa en valfri doft i ett hem. Den kan användas vid dålig doft inomhus men även för att skapa en skön och avslappnad känsla. Till viss del har hemmafräschare samma funktion som ett doftljus men här är ges inte samma mysiga känsla som med ljus.