Varför du upplever håravfall

Håravfall är ett problem som är vanligare än man tror. Även om en del reser utomlands för att genomföra en hårtransplantation behöver du sällan resa så långt. Med en snabb sökning på internet ser vi att det inte är så vanligt med kliniker i mindre städer. Vill du göra en hårtransplantation kan du behöva resa till Stockholm där det finns ett tiotal kliniker, en av dessa når du via hårtransplantation.net.

Behöver du göra en hårtransplantation?

Innan du gör ett ingrepp för att motverka ditt håravfall kan det vara klokt att undersöka din situation lite mer. Det kan vara en bra lösning men ibland är det andra vägar som är rätt att gå. Här kommer några frågor du bör ställa dig.

Vad för sorts håravfall?

Vilken är anledningen till ditt håravfall är den första frågan du bör söka svar på. Om det till exempel är på grund av läkemedel kan det vara en idé att byta till en annan medicin för att slippa tappa hår. Konsultera dock alltid en läkare innan du ändrar något och få deras syn.

Ärftligt håravfall

Om du lider av ärftligt håravfall och själv upplever ett det som ett bekymmer kan en transplantation vara en bra idé. En klinik från Stockholm skriver bland annat på sin hemsida att den som har ärftligt håravfall genom skallighet kan få en god effekt av ett ingrepp.

Lite håravfall

Det finns givetvis olika nivåer av håravfall och du bör ställa dig själva frågan om det är mycket eller lite hår som faller av. Är det bara lite hår kan det ibland räcka att lägga om kosten. Vitaminbrist och annat kostrelaterat kan påverka hur håret mår. Även här kan det vara klokt att prata med en nutritionist som kan ge dig råd på vägen.

Är det ett problem?

Just ärftligt håravfall är den vanligaste anledningen till en hårtransplantation även om det kan finnas andra anledningar. Om du ser att hårfästet rör sig uppåt och själv upplever det som ett problem kan det vara en idé att konsultera en klinik. Om du däremot inte upplever det som ett problem kanske du inte ska göra något åt det alls. Är du osäker på vad du känner kan du givetvis prata med din partner eller andra i din omgivning. Kom dock ihåg att det är du själv som fattar beslutet. Oavsett om du väljer att åka till Stockholm eller en mindre stad så välj ENBART kliniker med riktigt gott rykte!