För vissa skulle vita tänder och slät hy innebära att man har uppnått det som varit drömmen under lång tid. Det finns i dagsläget ett stort antal människor som mer eller mindre regelbundet går till kliniker som tar hand om estetiska ingrepp både vad gäller tänder och kroppen som helhet. I takt med att det kommit en allt större acceptans för plastikkliniker, har allt fler valt att ge sig själv en möjlighet att bättra på utseendet för att få den look man drömt om.

Tandblekning och bröstoperationer är två ingrepp som, vid sidan av fettsugning och ansiktslyft, är två av de vanligare ingreppen som utförs på kliniker runt om i världen. Vissa av ingreppen går snabbt medan andra kräver lite mer tid och förberedelse. Samtidigt går tekniken framåt allt snabbare vilket gör att många av de tekniker som förr vad vanliga, nu kommit att bytas ut mot modernare, och inte minst säkrare, alternativbehandlingar. Kort sagt har det blivit snabbare och tryggare att få en behandling.

Tandblekning

Om man vill få ett riktigt vitt leende är det möjligt att använda sig av ett flertal tekniker. De olika fungerar olika bra och tar också olika lång tid att genomföra. Givetvis är det även en prisskillnad mellan de olika alternativ man har som klient.

Vill man ha ett snabbt och hållfast resultat kan skal-fasader vara någonting som lockar. Man slipar då bort de främsta delarna av emaljen för att ersätta denna med skal som tagits fram för att se så naturliga ut som möjligt. När man är färdig med sin behandling kan man genast visa upp sitt leende!

Om man inte vill slipa tänderna kan man använda sig av ljus för blekningen, eller av en skena som man fyller med blekmedel och har inne varje natt under en tid. Det är viktigt att man tar fram en bettskena som verkligen sitter rätt och att man använder det medel tandläkaren föreslår.